Välkommen till Brunnsvallen!

På Brunnsvallen har Ronneby Bollklubb sin verksamhet med herr-, dam-, pojk- och flicklag samt TEAM RBK. RBK erbjuder spel i samtliga åldrar från 4 år och uppåt och vi är Ronneby kommuns största och bredaste fotbollsförening. RBK är även den förening som har flest egenfostrade spelare i representationslagen i kommunen. I RBK är ALLA välkomna och här behöver man inte ansöka och bli antagen för att deltaga och bli medlem!

Förra året brann våra omklädningsrum ned och tyvärr har kommunen ännu inte hunnit ta det första spadtaget för byggstarten av de nya omklädningsrummen. Efter mycket om och men från kommunens sida, har ärendet skickats runt i olika instanser för att till slut efter lång tid kommit fram till beslut som mynnats ut i ett bygglov. Tyvärr har ett byggbolag överklagat upphandlingen om vilket bolag som skall bygga så ärendet ligger för närvarande i förvaltningsrätten. Väldigt tråkigt för våra unga fotbollsspelare, ledare och övriga ideella krafter att hela tiden bli motarbetade i denna frågan. Återuppbyggnaden har från början tills nu handlat om egenintresse från beslutsfattarna till byggherrarna. INGEN har tagit hänsyn till de som utför sina idrottsintressen. Beslutsfattarna har skyllt på föreningarna att vi ville ta den långa beslutsgången men vi var redan klara med vad vi ville 4 veckor efter branden. Efter det har det varit de folkvalda politikerna som dragit ut på denna process. Vår enda chans att påverka beslutsgången är nu i höst…

Barn och ungdomarna utbildas i att spela, leka och lära, lagkänsla, kost, fysik samt domarutbildning. Detta i kombination med mycket träningar och matchspel formar våra barn och ungdomar till seniorspelare, ledare och domare.

Ronneby BK:s styrelse kommer under 2018 att fokusera på att utveckla ungdomsfotbollen genom en nyorganisation, som kommer att göra vår verksamhet ännu bättre.

Utan alla våra sponsorer skulle vi i RBK inte klara av vår omfattande verksamhet. Därför vill vi rikta ett stort och varmt tack till alla som ekonomiskt eller på annat sätt bidragit till Ronneby BK:s verksamhet och därmed hjälper alla oss som försöker utveckla föreningen i positiv riktning.

Välkommen att deltaga i vår verksamhet!

Kjell Petersson

Ordförande Ronneby BK