Ronneby BK:s historia.

Ronneby BK är en av kommunens och länets allra största föreningar med cirka 750 medlemmar. Föreningen har under innevarande år 24 lag i träning och seriespel. Dessutom ingår i vår omfattande ungdomsverksamhet, utöver detta, ett antal grupper som ännu inte gett sig in i den egentliga tävlingsverksamheten.

Våra yngsta aktiva spelare är födda -15 men den breda verksamheten omfattar även alla övriga kategorier ända upp till veteraner med en kontinuerlig verksamhet. Vi bedriver således en omfattande verksamhet både för flickor, pojkar, damer och herrar och ”pensionärer”.

1933 bildades Glasbackens Allmänna Idrotts Sällskap, GAIS. Efter namnbyte 1941 och sammanslagning med IFK Ronneby 1943 lades så grunden till dagens Ronneby BK. Vi firade således vårt 75-års jubileum 2008.

Drygt 90 ledare och funktionärer på olika nivåer jobbar helt ideellt i föreningens verksamhet. Detta gör man med ett djupt engagemang och ett brinnande intresse i sann RBK-anda. Utan denna insats hade vi aldrig haft en möjlighet att ta hand om alla barn, ungdomar, seniorspelare,  föräldrar och sympatisörer som vill bli en del av RBK-familjen.

Vårt damlag har etablerat sig i Div III och vi har högt ställda förväntningar inför framtida seriespel. Det skall bli mycket spännande att följa detta unga lag som i år förstärkts med ett antal nya duktiga spelare.

Vårt herrlag avancerade till Div III med sitt unga spelarmaterial. Vi kommer ev att förstärka truppen inför premiären. Vår förhoppning är att kunna kriga i den absoluta toppen av serien när det drar ihop sig till slutstrid.

Vi har en mycket stark ledarorganisationen kring lagen och mer rutin och erfarenhet ger oss grund för en positiv syn på årets förväntade resultat

Ungdomsverksamheten är ryggraden i föreningen och många är de spelare som under de gågna åren lagt grunden både för sitt fotbollskunnande  och fått sin sociala fostran och ledarutveckling i RBK:s ungdomsfotboll. Här kommer vi oförtrutet att jobba vidare och vi hälsar ytterligare barn och ungdomar välkomna till vår förening. Som förälder kan ni med trygghet sätta era barn i vår verksamhet.

För sex år sedan bildade vi Team RBK för ungdomar med någon form av funktionshinder. Detta är ett oerhört entusistiskt gäng som redan har hunnit bli Svenska mästare i sin kategori och dessutom med stor framgång deltagit i Gothia Cup och andra turneringar runt om i Sydsverige.

Alla oavsett kön, fysiska och psykiska förutsättningar, religon, etnisk bakgrund eller sexuell läggning skall känna sig mycket varmt välkomna till vår förening och där få möjlighet att ta del av RBK-gemenskapen.

Vi har under en omfattande process arbetat fram ett styrdokument för vår verksamhet ”Röda Tråden”. Detta dokument reglerar hur vi skall ha det i Ronneby BK:s verksamhet och är en trygghet för alla våra ledare. Här beskriver vi föreningens syn på träningsverksamhet och matchning i de olika åldersgrupperna såväl som vår policy avseende moral och etik och andra likaratade frågor som berör vårt förhållande till det omgivande samhället.