U-sektionen har ordet

Ronneby Bollklubb kan i år stoltsera med att över 260 ungdomar i träning nere på Brunnsvallen. Vi har över 20 träningsgrupper i gång i både flick- och pojklag i åldersspannet mellan 2005–2017 och vi ska inte glömma vårt Team RBK som skördar framgångar ute i landet.

Varje dag färgas Brunnsvallen röd med hundratals ungdomar som med stor glädje och koncentration tränar fotboll och utvecklar sig inom sporten de älskar, en underbart mäktig syn att titta. Gå gärna förbi Brunnsvallen om ni har vägarna förbi och passa på att njuta av denna syn.

Tyvärr så har Covid-19 tagit ett järngrepp över all idrott i länet och landet med följd av att matcher, cuper, läger mm har ställts men med alla fantastiska ledare vi har i Ronneby Bollklubb så tränar alla lagen på och ledarna hittar nya sätt att bedriva vår verksamhet framåt.

Under våren kommer Ronneby Bollklubb tillsammans med BIU- Blekinge integrations
och utbildningscentrum (Ronneby kommun), starta ett samarbetsprojekt. BIU jobbar med
integrationsfrågor och undervisar i samhällsorientering för nyanlända till Blekinge.

Projektet kommer bland annat innebära att vi under året kommer få möjlighet att ha en nystartsarbetare på Brunnsvallen. Vi vill med projektet skapa broar mellan nyanlända och det svenska samhället, vi är helt övertygade om att föreningslivet är en dörr för nyanlända att komma in i det svenska samhället.

Genom föreningslivet kan nyanlända skapa det sociala nätverk som de behöver, skapa nya vänner för att träffas och prata svenska och kan därmed integrera sig i samhället.

Vi ser också möjlighet till att skapa en kommunikation med de ungdomar som tränar och befinner sig på Brunnsvallen. Många av de som befinner sig på Brunnsvallen bor i närområdena kring Brunnsvallen.

Vi har haft en del störningar på Brunnsvallen under de senaste åren så vi tror att detta projekt kan bli en effektiv länk mellan oss och de som bor och befinner sig i bostadsområdet.

Med rätt information på modersmål för ny anlända kan vi skapa bättre kommunikation och dialog och ökat samarbete och förståelse för föreningslivet.

Den som anställs med nystartjobb kan ordna aktiviteter för ungdomar.

Vi ser fram emot detta samarbete, håll utkik efter mer info.

Vill passa på att tacka Ronneby kommun för ett mycket gott samarbete med oss i Ronneby Bollklubb som gör det enklare för oss att hålla på med det vi älskar.

Mvh
Ungdomssektionen Ronneby Bollklubb