Damsenior

Ronneby BK Dam

Vi har detta år 2019 en ny tränare från Tingsryd, Joakim ”Julle” Wiklund, samt en ny lagledare för vårt U-lag, Josefin Harrysson. Kvar från ledarstaben 2018 är Jonna Ranta och Jakob Mannsåker. Så lite nytt blod i ledarstaben blandat med ledare som känner tjejerna väl från 2018 kommer bli en bra mix. Vi har en trupp på ca 25-30 spelare som består av äldre rutinerade spelare samt yngre tjejer vilket gör laget till en härlig blandning av tjejer. Redan 2018 visade de yngre tjejerna att de ville vara med och slåss om en plats i A-laget och det gör några redan nu.

Laget är ett härligt gäng tjejer som trivs mycket bra ihop, både på och utanför plan. Gemensamma aktiviteter varje månad gör att de skapar en riktigt bra lagkänsla, ”tillsammans”! Vårt A-lag kommer att spela i div 2 och vårt U-lag kommer spela i div 4. Våra båda två lag, A- och U-lag förbättrade sig 2018 och nu hoppas vi på ytterligare ett bra år.

Vi har en väl fungerande damsektion på sju personer som jobbar bakom kulisserna för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för våra damspelare på och utanför plan.

Vi hoppas på ett stort stöd av våra röda supporters, både på Dam A och Dam U matcher, under säsongen 2019. Det är alltid roligt att se och höra supporters på sina matcher – ett viktigt stöd!

Vi alla som är engagerade med RBK damerna jobbar för att de ska känna gemenskap och tillhörighet i gruppen samt att de ska utvecklas som fotbollsspelare.

Vi ses på Brunnsvallen!

//Pia Santesson, ordf damsektionen Ronneby BK