JUBILEUMSLOTTERI RBK 90 ÅR!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ronneby BK
Välkommen till vår officiell hemsida!
Herr

RBK Herrar

Hej och välkomna till vår nya hemsida och denna delen som tillhör RBK Herr!

Derby mot Listerby idag!
2023-05-27 08:20

Det vankas kommunderby på Åsavallen och för undertecknad givetvis med lite extra spänning då motståndet är moderklubben där åtskilliga timmar spenderats som både spelare och tränare. Att matchen dessutom spelas på min födelsedag bidrar väl till någon form av symbolik. Båda klubbarna firar även 90 år i år och detta firas med lite gemensamt mingel innan avspark för de som representerat båda klubbarna. Listerbys fina säsongsinledning har kommit av sig något och för vår egen del känner vi väl att vi fått väl låg utdelning poängmässigt sett till hur vi spelat hittills. Ett par återbud nu gör att vi fortsätter att matcha våra duktiga juniorer, dom tar för sig mer och mer både träning och match! Vi väntar oss en tuff och jämn batalj där vi behöver vara beredda på att ta den fysiska kampen i 90 minuter samtidigt som att vi hoppas att vår speed i både löpningar och passningsspel kan fälla avgörandet.

 

Vi ses i solen på Åsavallen! 

 

/Robban

Referat: Ronneby BK - Rödeby AIF
Grymt stark poäng hemma mot Rödeby!
2023-05-18 15:25
En nöjd poängräddare på bild!

Uppladdningen inför matchen hade varit allt annat än optimal med skador, sjukdomar och jobb på halva ordinarie startelvan. Vi ställer idag upp med tre 16-åringar från start, och ytterligare fyra som kommer in från bänken i andra halvlek, och som dom gör det! Sammanlagt har nu tio spelare födda 2007 och 2008 fått chansen i vårt a-lag i seriespel, framtiden är ljus! 

 

En riktig laginsats ger tillslut en poäng mot ett Rödeby som har startat säsongen riktigt starkt! 0-0 i halvtid och 2-2 tillslut efter att vi kvitterat sent genom Gustaf Abrahamsson. Första målet gjorde Jocke Matsson som nu är uppe på sju mål på lika många matcher. I matchens absoluta slutskede ska Gustaf också ha en straff efter att blivit fälld av Rödebys målvakt (även bortalaget var här säkra på att signalen skulle komma) men domaren valde märkligt nog att fria. Jubileumsderby på Åsavallen nästa helg, hoppas vi ses där!

Seriepremiär för herrarna
2023-04-06 10:01

Imorgon på Långfredagen har våra herrar seriepremiär mot Karlshamn United. Matchstart klockan 15.00 och tänk på att det är på Jernvallen i Kallinge som matchen spelas eftersom gräset på Brunnsvallen inte är redo än!

 

Vår tränare Robert Widells ord inför seriepremiären:

 

Då är vi framme vid seriepremiär efter en inte helt spikrak försäsong. Ett RBK i nybygge där vi under säsongen siktar på att skapa en riktigt bra stomme inför framtiden. Själv ankom jag så sent som i mitten på februari och sjukdomar, skador, väder och oregelbundna arbetstider på många spelare gör att vi ännu inte riktigt är där vi vill. Därmed går vi in i seriepremiären att det är 90 minuter av blod, svett och tårar som gäller. Vi ska kriga för varandra och för klubben från första till sista signal och vi önskar att få med oss våra supportrar på det! Stötta och pusha spelarna från “läktaren” genom hela matchen så bygger vi upp en go känsla att ta med oss till kommande matcher!

Välkommen Tobias!
2022-12-25 08:00

Vi välkomnar härmed Tobias Bringeback som den andra delen i herrarnas tränarstab för 2023!

 

För några dagar sedan presenterade vi Robert Widell som tränare för herrarna 2023 och vi är glada att nu även kunna presentera Tobias som nästa del i herrarnas tränargrupp. Tobias har de senaste två åren varit huvudtränare i Johannishus men har nu alltså valt att fortsätta sin tränarbana hos oss i RBK.

 

Tobias säger följande om sig själv, sin fotbollsfilosofi och varför han valt att komma till oss i RBK:

Jag har varit involverad i fotboll i princip hela mitt liv. Som spelare tills jag fick inse att kroppen inte längre ville så mycket som huvudet ville.  Som tränare har jag varit huvudtränare i Johannishus i två säsonger. Att gå som assisterande är något jag har velat för att skolas in ordentligt och få möjlighet att analysera och observera en väl utbildad tränare. Och med Robert som huvudtränare ser jag en utmärkt möjlighet till det. 

Min fotbollsfilosofi är att anfall börjar i backlinjen och försvar börjar med anfallarna. Alla är delaktiga. Ett bra spel bygger på lagsammanhållning, konstant rörelse, stark fysik blandat med individuell skicklighet.

Det intrycket jag fått hittills av RBK är att det är passionerade personer vid rodret som vill se en ljus framtid för klubben och jag ser fram emot att få lära känna spelarna i truppen och tillsammans med Robert skapa något riktigt bra.

 

Välkommen och lycka till Tobbe säger alla vi i Ronneby BK!

Välkommen Robert!
2022-12-23 10:08

Vi välkomnar härmed Robert Widell som den första delen i herrarnas tränarstab för 2023!

 

Vi är väldigt glada att vi kommit överens med Robert som tar plats som tränare för RBK´s herrlag 2023 när han nu flyttar hem till Ronneby igen. Robert flyttade till Stockholm för att studera på Gymnastik och Idrottshögskolan där han blev examinerad lärare i idrott och hälsa med inriktning på tränarskap och skolans specialidrott. Han var under denna tiden huvudtränare i Djurgårdens akademiverksamhet under sex säsonger med en seger i Sankt Erikscupen för P16 som höjdpunkt. De senaste åren har kan bott i Skåne där han den senaste tiden varit klubbchef i Svedala IF.

 

Robert själv säger följande om varför han ville bli en del av vår verksamhet i RBK:

Efter 15 år utomsockens väljer vi nu att flytta hem till Ronneby med familjen. Jag har varit i kontakt med flera klubbar i länet men den entusiasmen, framåtandan, lyhördheten och gemensamma målbilden jag möttes av från RBK´s representanter samt de grundförutsättningar som finns i föreningen gjorde att valet föll på "di röde". Jag ser med stor tillförsikt fram emot att ta mig an uppdraget i herrlaget tillsammans med övriga ledarstaben och även få möjlighet att coacha och stötta alla ideella ledare i de utmaningar och möjligheter som de stöter på ute på planerna. Förhoppningarna är att bidra till att bygga något riktigt, riktigt bra på sikt!

 

Välkommen och lycka till Robban säger alla vi i Ronneby BK!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 24/9 16:00
Ons 20/9 19:00
1 - 1  
Sön 17/9 15:00
3 - 1  
Tis 12/9 17:45
1 - 3  
Fre 8/9 19:00
3 - 1  
Tis 5/9 17:45
0 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 08/09 09:49 
Hem, 29/08 08:32 
Hem, 28/08 11:07 
 
STÖTTA RBK VIA GRÄSROTEN
Diamantsponsorer
Guldsponsorer