MAXI Cup 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ronneby BK
Välkommen till vår officiell hemsida!

Välkommen till Ronneby BKs hemsida!

Ni som är medlemmar rekommenderar vi att ni laddar ner appen "SportAdmin Medlemsapp" för att ta del av nyheter, kalender, medlemskort, erbjudanden med mera på bästa sätt. Ni hittar den där ni vanligtvis laddar ner appar i era mobiler och använder den e-post ni har registrerad i medlemsregistret för att logga in.

Sigge Löfgrenpriset 2023
2023-11-25 15:33

I samband med dagens ungdomsavslutning delades årets Sigge Löfgrenpris ut.

 

Vi börjar med tjejerna där priset gick till Julia Ekström! Motiveringen lyder: Julia är en tjej som alltid ställer upp, både på och utanför plan. Genom spel i både vårt div 3 lag och även i F16 laget för att där bidra med rutin. Hon är träningsflitig, pushar på och uppmuntrar alla, såväl de äldre som de yngre både på och utanför plan. Hjälper alltid till när föreningen behöver hjälp vid olika arrangemang.

 

För killarna gick priset till Loke Hellblad! Motiveringen lyder: En spelare med rent RBK hjärta både på plan och vid sidan om. En fantastisk ledare trots sin unga ålder. Han ställer alltid upp oavsett vilket uppdrag han får av föreningen. Han spelar i pojklagen, vårat B-lag och represenationslag där han har gjort avtryck, han dömer, varit ledare på fotbollsskolan. Blir han inte uttagen så ser han till att vara på bänken och leder "sitt lag" därifrån. Loke Hellblad fyller alla kriterier för att bli en värdig Sigge vinnare 2023.

 

Grattis Julia och Loke!

 

Sigge Löfgren, född 12 april 1928, debuterade i A-laget som 12-åring. Han var RBKs stora stjärna i slutet av 40-talet. Sigge var med och förde upp RBK till landets näst högsta serie (div 2) 1950. Gick till Helsingborg 1951. Han spelade 1 landskamp. Blev samma år proffs i Italien. 4 år i Lazio, 1 år i Spal. 1956 återvände Sigge till RBK och var spelande tränare fram till 1961. Sigge grundade RBKs fina ungdomsverksamhet, Sigges fotbollsskola. Sigge Löfgren var RBKs bäste spelare genom tiderna, han var också den första RBK aren som fick Stora Spelares Märke.

 

När Sigge avled 1996 instiftade hans anhöriga en minnesfond där RBKs styrelse varje år till ungdomsavslutningen tilldelar spelare eller ledare som har utmärkt sig under året en penninggåva samt en pokal. Från 2005 beslutade styrelsen att dela ut två priser per år, ett pris till en tjej och ett pris till en kille.

 

Kriterierna för att få Sigge Löfgrenpriset är: Kvalitéer både på och utanför planen, fin kompis, föredöme för andra ungdomar, bra fotbollsspelare, bra ledaregenskaper.

Dragningslista Panglotteriet hösten 2023
2023-11-23 10:09

Så är dragningen av höstens Panglotteri i samarbete med ICA Maxi i Ronneby avklarad.

 

Panglotter - Dragningslista, höst 2023.pdf

 

Vinsterna hämtas på RBK:s kansli Götgatan 17, tel 0457-141 33.

 

Vinst ej avhämtad senast 25 januari 2024 tillfaller lotteriet.

 

Ett stort grattis till alla lyckliga vinnare! Ett stort tack till alla lottköpare samt till ICA Maxi i Ronneby som stöttar oss genom detta lotteri!

SUMMERING FOTBOLLSÅRET 2023
2023-11-06 16:16

Så här i november med gråtrist väder är det skönt att drömma sig bort och se tillbaka på alla fina stunder det varit på Brunnsvallen under året – massor av glädje bland alla våra ungdomar i både träning och matcher.

 

Rent fotbollsmässigt har det varit både upp och ner framför allt på seniorsidan. Vårt damlag gjorde en mycket bra säsong och slutade på andra plats i serien – fantastiskt bra jobbat alla spelare och ledare. Nästa säsong hoppas vi på minst lika bra. För vårt herrlag blev serien precis så tuff som vi hade förväntat oss – men vi krigade till sista omgången. Det som är glädjande är att vi haft över 10 ungdomar i 15-årsåldern som spelat seniorfotboll under året, vilket ger oss hopp om framtiden. Nästa år är målet solklart – tillbaka till div 4.

 

På ungdomssidan har vi haft ett, som vanligt, intensivt år med många flickor och pojkar i träning i alla våra ungdomslag. Vi har även i år haft lag i Gothia Cup och det kommer vi ha även 2024. Det är en skön känsla att komma ner till Brunnsvallen och se aktivitet på alla planer under veckans alla dagar.

 

Ronneby BK är en förening för alla och vi har en bredd i våra aktiviteter:

  • Seniorlag på dam- och herrsidan
  • 20 träningsgrupper för både killar och tjejer i alla åldrar.
  • Team RBK.
  • Gå fotboll, en aktivitet som startade 2023!

Alla som har ett RBK-hjärta är välkomna att vara med i vår förening vilket vi inte minst märkte på vårt 90-årsjubileum som avslutades med en mycket trevlig tillställning på Blekinge Convention Center i Ronneby.

 

Nu blickar vi framåt mot 2024 och hoppas på en trevlig säsong nästa år – dock har vi ju Maxi Cup i Ronneby Sporthall att se fram emot först.

 

Vi vill tacka alla spelare, ledare, sponsorer och publik för säsongen 2023!

 

Björn Mattsson

Ordförande Ronneby BK

Damlag
Tränartrion 2024!
2023-10-31 22:00, Damlag
Roger Mattsson, Josefin Andersson och Andreas Lestander.

Här har ni 2024 års ledarstab för RBK Dam, Josefin Andersson som huvudtränare och som assisterande Roger Mattsson och Andreas Lestander.

Josse och Andreas kommer från RBKs ungdomssida som tidigare ledare för F-16. Roger har ledaruppdrag för BFF på flicksidan. 

Vi önskar dem lycka till med RBK Dam!

 

// Pia Santesson, ordförande i RBKs Damsektion

Dragningslista jubileumslotteriet
2023-09-18 10:44

Så är försäljningen av vårt jubileumslotteri avslutat och dragningen genomförd.

 

Här hittar ni hela dragningslistan i pdf-format.

 

Vinster avhämtas på Ronneby Bollklubbs kansli, Götgatan 17. Öppet vardagar 11-13 och 14-17. Kontakta Lennart på 0734-45 65 11 om ni behöver komma andra tider. Alla vinnare kommer även att kontaktas via sms.

 

Grattis till alla vinnare, tack till alla som köpt lotter och tack till våra partners som hjälpt oss med det fina vinstbordet!

Nyheter från våra lag
Damlag, 31/10 22:00 
Flickor 2013, 20/10 13:11 
Flickor 2013, 03/10 18:46 
Flickor 2013, 06/08 16:08 
 
STÖTTA RBK VIA GRÄSROTEN
Diamantsponsorer
Guldsponsorer